DANSKER FINDER UOPDAGET 1200 ÅR GAMMEL MAYABY I GUATEMALA (Presse meddelelse)

Maya byerne blev forladt. Og først i nyere tid bliver disse byer genfundet.
I 1986 fandt en ekspedition, ledet af Christian Lygum Christensen, en tempelby vest for bopladsen La Machaca. Tempelbyen ligger ca. 11 km øst for den nyfundne by. Under ekspeditionen i 1988 fik Christian Lygum Christensen indikationer på, at der måtte ligge flere, ikke opdagede/ikke registrerede mayabyer i det ca. 500 km2 store område. Ifølge rapporten ”Machaquila from a regional geographic perspective” af arkæologerne Juan Pedro Laporte, Hèctor E. Mejia og Jorge E. Chocòn fra Guatemala, var der intet spor af mayabebyggelse i dette område, hvilket var et stort mysterium for dem.


Ekstra bladet skrev:

Dansker finder uopdaget maya tempelbyChristian Lygum Christensen

"En dansk ekspedition bestående af Christian Lygum Christensen, Jona Moralla Christensen og Esdras Gill drog i sommer ind i Guatemalas jungle i jagten på ruiner fra mayakulturen. Ifølge ekspeditionen fandt de en 1200 år gammel og hidtil uopdaget tempelby.

Den nyfundne tempelby ligger nord for Machaquilafloden i Guatemalas delstat Petèn. Byen dækker et areal på cirka to kvadratkilometer og menes at være forladt senest år 900. Det skriver ekspeditionen i en pressemeddelelse.

For den danske tempeljæger, Christian Lygum Christensen, som har jagtet ruiner og templer siden 80'erne, kommer det som en overraskelse, at ingen tidligere har opdaget byen, hvis nye navn er La Macharona."

slide 1
Jona
Jona
Ruiner
Ruiner
Skov fældning
Skov fældning
previous arrow
next arrow
Shadow