9788740662139 733x1024På ekspedition blandt indianere, kokainsmuglere og gravrøvere i Guatemala

Tempeljægeren: På ekspedition blandt indianere, kokainsmuglere og gravrøvere i Guatemala er en uhøjtidelig og til tider barsk fortælling om en opdagelsesrejsendes kærlighed til Mayarigets ruiner og grotter i Guatemala. Det er en rejse ind i et land af blod, sved og tårer, hvor den lykkelige slutning ikke er givet på forhånd. Christian Lygum Christensen skriver med den opdagelsesrejsendes ild og glød, og vi er med som blinde passagerer i lyst og nød, når han beskriver sine ekspeditioner og de meget ofte farefulde oplevelser.

Bogen er inddelt i beretningerne om 10 ekspeditioner til Guatamala i perioden 1990-2013. 1990-ekspeditionen har også tilbageblik til forfatterens to første ekspeditioner i 1986 og 1988. Bogen afrundes med et kapitel om mayaernes historie.
Billedsiden oser af fugtig jungle, skræmmende, bevæbnede militser, hyggelige møder med junglens befolkning, efterkommerne af mayaindianerne og klaustrofobiske hulenedstigninger med fundene fra mayakulturen, som også er en del af drivkraften bag forfatterens eventyrlyst.
Tempeljægeren er en tour-de-force fra eventyrernes frontlinje og derfor aldrig kedelig.

Forfatter: Christian Lygum Christensen
Forlag:Turbine
Udgave: 1
ISBN:9788740662139
Sprog: Dansk
Originalsprog: dan
Sider: 446
Udgivelsesdato:02-06-2020
Format:Hardback

Lektør udtalelse:

Lygum Christensen er amatørarkæolog og medlem af Eventyrenes Klub. Siden ungdomsårene har han været bidt af mayakulturen og dens mysterier. Det har bl.a. resulteret i 10 ekspeditioner i Guatemala, med det mål at finde glemte mayatempelbyer. En utrolig bedrift, der lykkes så rigeligt da han er opdager af ikke mindre end fire. Bogen giver et grundigt indblik i den planlægning og de utallige udfordringer, store som små, en ekspedition ind i både helligt og ufremkommeligt land kan medføre. Christensen og hans hold finder mange huler med gravkamre gennem bogen. Desværre er gravrøveri udbredt, og at finde urørte skatte er svært. Guatemala er et udfordrende land, martret af borgerkrig og gennem bogen en reminder om, at døden aldrig er langt væk. Flere bipersoner dør undervejs, og farerne er mange. Det ustabile samfund, giftige dyr og tropiske sygdomme er ting man tager alvorligt. Bogen afsluttes med mayaernes historie

Vurdering

Det er oplagt at sammenligne Lygum Christensen med Indiana Jones, når han, som en sand eventyrer, finder skjulte skatte og helligdomme. En spændende bog om en beskæftigelse der virker som et eventyr, men faktisk er virkelighed

Kan købes her (Klik)

dr1/jp2001
PlayPlay
dr1/jp2001
PlayPlay
dr1/jp2001
PlayPlay
dr1/jp2001
PlayPlay
previous arrow
next arrow
dr1/jp2001
dr1/jp2001
dr1/jp2001
dr1/jp2001
previous arrow
next arrow

 

I 1986 og 1988 drog Christian Lygum Christensen som leder af ekspeditioner ind i Guatemalas jungleområder for at udforske Mayaindianernes tempelbyer. Efter hårde strabadser fandt man frem til hidtil ukendte tempelbyer og mayagrotter.
Køb bogen
Guldet venter!I grotter og i huler i Andesbjergene ligger der måske skjult offerguld og tempelsølv fra det gamle inkafolk for milliarder af kr. På bunden af Det Caribiske Hav og på strandene i Caribien ligger der spanske skatte for utallige millioner.
Køb bogen