Templehunter and member of The adventurers club of Denmark, Christian Lygum Christensen

Exploring Maya caves and finding of undiscovered maya sites.
Slider

Tempeljæger og medlem af
The Adventurers club of Denmark
Christian Lygum Christensen

Mayaindianerne og deres kultur har altid været omgærdet af mystik.
Hvem har ikke læst spændende bøger om denne kultur, hvor nogle af pyramiderne, i volume, var større end ægyptens pyramider.

Hvor de havde et 20 talssystem, og kunne udregne utallige talstørrelser. De havde også et skriftsystem. Der var bare det problem, at ingen kunne tyde denne skrift. Idag kan vi idet mindste tyde 15 procent af skriften eller glyfferne , om man vil. Mange kom med højtflyvende teorier, der ikke kunne stå den videnskablige prøve. Og først nu er vi ved at danne os et billede af hvad der kunne være sket.

Det var en regulær overbefolkning der tog pusten ud af mayakulturen. Mayaindianernes kultur var kongedømmer, hvor kongen var den øverste myndighed. I centrum af byerne byggede kongen sine paladser, administrations bygninger, og selvfølgelig sine pyramider. Specielt, pyramiden, hvor han selv senere skulle bisættes ,efter sin død, blev der gjort meget ud af

Mayaindianerne byggede verdens største pyramider. Tusinder af Maya Tempelbyer ligger forladte og glemte i Central Amerikas jungle.

 

Ekspeditionen år 2013 blev den 2. danske ekspedition nogensinde der har fundet uopdagede mayatempelbyer

(1. ekspedition var Frans Blom før 2. verdenskrig).

Den første danske arkæologiske ekspedition i 66 år blev en stor succes. Befolkningen på 10-25 millioner forsvandt ca. år 900 efter vores tidsregning.


Christian Lygum Christensen har deltaget i mange TV programmer. Se nogle af dem her.  Følg Christian Lygum Christensen gennem Guatemalas fugtige, regnfulde og fremmede jungle.

Foredraget
Foredraget omhandler eventyrernes jagt efter Mayaindianernes uopdagede tempelbyer og hellige grotter. Se mere om foredraget her.


11. august 2013 skrev Jyllands Posten:

"Danmarks svar på Indiana Jones"

Der er ikke mange danskere, der kan konkurrere med Indiana Jones. Men Christian Lygum Christensen gør hvad han kan for at overgå eventyr-helten".


ENAFTEN

 

Videoer fra seneste ekspedition 2019

Play
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider